10 këshilla për të forcuar gjunjët dhe për t’i mbajtur ata të shëndetshëm

0
95
Gjunjët janë nyjet më të mëdha në trup. Ata kryejnë një funksion shumë të rëndësishëm dhe i japin këmbëve stabilitetit, fleksibilitetit dhe mbështetjes dhe me ndihmën e tyre ne jemi në gjendje të kthehemi, të kërcejmë, të vrapojmë, të qëndrojmë dhe të ecim pa asnjë problem. Për shkak të kësaj, është shumë domethënëse ruajtja e shëndetit dhe fuqia e gjunjëve.

Edhe pse është më e zakonshme për njerëzit e moshuar që të përjetojnë probleme me gjunjë pasi humbasin forcën e tyre gjatë viteve, por edhe të rinjtë mund të kenë probleme në gjunjë, transmeton lajmi.net.

Kur gjunjët humbin forcën e tyre ajo ka një ndikim në lëvizjet e personit dhe madje lëvizjet më të thjeshta bëhen më të vështira si ecja, ngritja e gjërave dhe ngritja në këmbë.

Ka shumë faktorë që mund të jenë shkak për problemet e gjurit. Gjunjët mund të humbasin forcën e tyre për shkak të pirjes së duhanit, si pasojë e osteoarthritis në gju, qëndrimi shumë ulur, marrjes së tepërt të natriumit, tendosje ose dëmtim në gjunjë.

Por ka diçka që mund të bëni për të përmirësuar shëndetin dhe forcën në gjunjë.

Këtu janë 10 këshilla më të mira që do t’ju ndihmojnë për t’i bërë më të fortë gjunjët
1. Masazh

2. Not

3. Vitamina D

4. Vitamina C

5. Ushqime anti-inflamatore

6. Ushtrime për forcimin e gjurit

7. Kripa Epsom

8. Kalciumi

9. Vaj peshku

10. Peshë e shëndetshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here