Çeku: FSK de fakto është Ushtria e Kosovës

0
47

Zëvendësministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku,ka deklaruar të martën se Kosova do ta krijojë ushtrinë e vet në koordinim me panterat ndërkombëtar dhe atë përmes ndryshimeve kushtetuese. Në emisionin Imazh në Radio Televizionin e Kosovës, ai tha se duhet të krijohet një klimë më e favorshme për krijimin e ushtrisë së Kosovës.

Sipas tij,  Kosova de jure nuk e ka ushtrinë, por siç tha ai, de fakto ekziston ushtria e Kosovës.

Zv. Ministri Çeku, tha se ky është një proces i pandalshëm, por sipas tij, janë disa pengesa të vogla dhe kjo është një padrejtësi që po i bëhet shtetit të Kosovës.

“Politika e Beogradit po e kundërshton, dhe kjo është pjesë e strategjisë së tyre të cilët nuk e përkrahin çdo element që është i shtetësisë së Kosovës. Por, kjo nuk do të thotë serbët e Kosovës nuk e përkrahin themelimin e ushtrisë së Kosovës,  sepse ne kemi brenda FSK-së pjesëtarë të komunitetit serb. Andaj,qytetarët serb e duan FSK, por politika e Beogradit  i instrumentalizon qytetarët serb”, tha ai në RTK , duke shtuar se Lista Serbe , e cila gjoja përfaqëson interesat e serbëve në Kuvendin e Kosovës  lirisht mund të quhet lista e Beogradit, të cilët  janë të instrumentalizuar nga Serbia.

Çeku ndërkaq deklaroi se është bërë shumë për krijimin e Ushtrisë së Kosovës dhe në këtë drejtim presim që FSK të ndryshojë misionin dhe te jetë ushtria e ardhshme e Kosovës.

“Jemi  në prag të realizimit të këtij synimi apo vizioni për krijimin e ushtrisë së Kosovës dhe ky është ndër prioritetet e institucioneve. Prandaj, me të drejtë presim një  zhvillim të tillë”, tha ai, duke shtuar se  problemi kryesor për mos krijimin e ushtrisë së Kosovës  janë pikërisht deputetet serb, port të cilët ende nuk jemi të sigurt se do të votojnë pro themelimit të Forcave të Armatosura.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here