Kisha katolike njeh mrekullinë e 70 të murgeshës

0
20

Peshkopi i Beauvais, në Francën veriore e ka njohur si mrekulli shërimin e murgeshës 69-vjeçare franceze, Suor Bernadette Moriau, e cila vuante nga një formë e rëndë invaliditeti, ndërsa u shërua pas një pelegrinazhi në shenjtëroren e Lourdes.

 

Suor Bernardetës, e lindur në veri të Francës në vitin 1939, Bernadette Moriau filloi të ndjejnë dhimbje në pjesën e mesit në vitin 1966, kur ajo ishte 27 vjeçe.

 

Përkundër 4 operacioneve, ajo nuk mund ta bënte punën e saj si infermiere, ose të ecte normalisht. Në korrik 2008, murgesha mori pjesë në pelegrinazhin në Lourdes, ku mori shenjtërimin e të sëmurëve.

Pas kthimit të saj, më 11 korrik të vitit 2008, thuhet në deklaratën e dioqezës, “ajo kishte një ndjenjë të pazakontë të relaksimit dhe ngrohjes në të gjithë trupin” dhe “mori një si zë të brendshëm, duke i kërkuar asaj të braktiste të gjitha pajisjet, bustin dhe kujdestarin. Murgesha Bernadette, papritmas ndërpreu të gjithë trajtimin në të njëjtën ditë.

“Duke vënë në dukje se shërimi ishte i papritur, i menjëhershëm, i plotë, i qëndrueshme dhe i pashpjegueshëm, në gjendjen aktuale të njohurive shkencore”, Imzot Jacques Benoit-Gonnin tha se “karakteri” jashtëzakonisht i mrekullueshëm ‘dhe vlera e “shenjës hyjnore” e shërimit, janë marrë nëpërmjet ndërmjetësimit të virgjëreshës Mari”.

Testet e reja mjekësore, vlerësimet dhe tre takimet e bordit në Lourdes, kanë lejuar Zyrën e gjetjeve mjekësore, të pohojnë në mënyrë kolegjiale natyrën e “pashpjegueshme” të kurës, përgatiti Express.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here