Kujdes nga grerëzat, janë më të rrezikshme se gjarpërinjtë

0
287

Kujdes nga gjarpri, merimanga dhe akrepit. Por mbajeni në mend këtë: Më shumë keni gjasa të mbyteni nga një grerëz dhe qen.

Prej 1610 njerëzve të mbytur nga kafshët mes viteve 2008 dhe 2015, 478 prej tyre janë mbytur nga bletët dhe grerëzat, 272 nga qentë, thuhet në hulumtimin e publikuar nga Wilderness & Environmental Medicine.

Gjarpërinjtë, merimangat dhe akrepat janë shkaktarë të 99 vdekjeve brenda tetë vjetëve.

Duke përdorur të dhënat e “Centers for Disease Control and Prevention”, hulumtuesit kanë zbuluar se 72 njerëz janë mbytur nga kafshët tjera, siç janë kuajt, macet dhe derrat.

Vetëm gjashtë njerëz vdesin në vit nga kafshimi i gjarprit dhe gjashtë nga helmi i merimangës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here