Menduan se ishte vetëm një krater, shkencëtarët befasohen nga zbulimi i ri në Mars

0
62
Shkencëtarët kanë zbuluar prova të supervullkanit në sipërfaqen e Marsit. Deri tani, ekipet nga NASA dhe Instituti i Shkencave Planetare mendonin se ishte një krater i madh rrethues në planetin e kuq që  shkaktua nga një ndikim në të kaluarën e largët.

Por imazhet e reja dhe të dhënat topografike sugjerojnë se ishte në të vërtetë “eshtrat” e një shpërthimi të madh.

Të dhënat vijnë nga një sërë anijesh që aktualisht janë duke orbitur planetin, duke përfshirë NASA-n Mars Odisea, Mars Global Surveyor dhe Mars Space Reconnaissance Orbiter, si dhe orbiterin Mars Express të Agjencisë Hapësinore Evropiane.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here