Punonjësit largohen nga Facebook për shkak të shqetësimeve etike

0
56

Skandali i të dhënave dhe kritikat e vazhdueshme nuk i lënë punonjësit e Facebook të qetë.

Disa programues në Facebook aktualisht po përpiqen të ndryshojnë departamentet. Ata duan të punojnë në Instagram ose WhatsApp dhe jo të vazhdojnë të lidhen me kompaninë që merret me të dhënat e përdoruesve të saj , raporton New York Times . Qëkur u njoftua se firma kërkimore e tregut Cambridge Analytica mund të prekë të dhëna për miliona përdorues, gjendja shpirtërore në Facebook është në depresion.

Shqetësimet etike të disa punonjësve tani janë aq të mëdha sa po shqyrtojnë nëse ata mund të vazhdojnë të punojnë me ndërgjegjen e tyre për të punuar për rrjetin social. Punonjësit individualë kanë mësuar pasojat dhe kanë lënë punët e tyre. Nëse deklaratat e shefit të Facebook Mark Zuckerberg para Kongresit të SHBA mund të përmirësojnë gjendjen shpirtërore, do të shfaqen në javët e ardhshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here