12 vjetori i pavarësisë së Malit të Zi

0
150

Sot bëhen 12 vite nga përfundimi zyrtar i funksionimit të Konfederatës Serbi dhe Mali i Zi.

Në referendumin e mbajtur më 21 maj të vitit 2006 në Mal të Zi, 55.5 për qind e qytetarëve janë shprehur për pavarësinë e Malit të Zi.

Pavarësia e Malit të Zi është shpallur më 3 qershor, ndërkohë që më 28 qershor të atij viti Mali i Zi u bë anëtar i 192-të i Kombeve të Bashkuara, ndërsa më 11 maj 2007 anëtar i Këshillit të Evropës.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here