Nuk duhet ta pastroni asnjëherë dërrasën për prerje me detergjent enësh! Ja pse..

0
70

Pastrimi i dërrasës që presim ushqimet duket si një nga gjërat më të lehta për t’u bërë pasi keni përfunduar së gatuari. E vetmja gjë që duhet të bëni është ta shplani me ujë të nxehtë dhe ta fërkoni mirë me detergjent enësh. Ose të paktën kështu keni menduar.

 

 

Ka dalë se përdorimi i detergjentit të enëve nuk është pastruesi ideal për dërrasën tuaj të prerjes, kryesisht tek dërrasat që janë përdorur për ushqime të ndryshme. Edhe nëse jeni shumë rigoroze me pastrimin e saj pas çdo prerje që keni bërë në të, ka shumë baktere të cilat mbeten në sipërfaqe e saj.

Stephanie C. në një bisedë për The Mirror është shprehur se mënyra më e mirë për ta pastruar është ta zhysni pas çdo përdorimi në klor sepse vret çdo lloj bakteri të mundshëm dhe kështu parandalon çdo lloj komplikacioni të mëtejshëm.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here