Gjashtëdhjetë çifte martohen në një dasmë islamike në Bosnje /VIDEO

0
124
Gjashtëdhjetë çifte u martuan të enjten në Sarajevë, gjë që organizatorët e cilësuan si dasmën më të madhe islamike që u mbajt ndonjëherë në Evropë. Një imam në xhaminë Istiqlal tha se martesat masive synojnë t’i inkurajojnë boshnjakët e rinj të krijojnë familje dhe të shmangin kostot e larta të dasmës.
Ligji i Bosnjës njeh vetëm dasma civile, kështu që çiftet ishin zyrtarisht të martuara me ceremoni civile, para ceremonive islame.
(Video: Shërbimi i Ballkanit i Radios Evropa e Lirë)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here