Deputetët nuk votojnë dy projektligje që lidhen më procesin integrues

0
47
Deputetët e Kuvendit të Kosovës, kanë dështuar të ratifikojnë dy marrëveshje ndërkombëtare.

Miratimi i këtyre dy projektligjeve kërkon 2/3 e votave të deputetëve, ndërsa që edhe pse në seancë ishin mbi 80 deputetë, nuk votuan të gjithë.

Marrëveshjes Financiare për IPA 2017, pjesa e parë, ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian mori 65 vota.

Kjo marrëveshje u hodh në votim dhe në fillim të seancës gjatë orëve të paradites por e cila nuk u votua. LDK më herët kishte paralajmëruar se do të bojkotojë votimin, për shkaka siç thanë atë të sjlljes së kryeartit të Kuvendit Kadri Veseli, ndaj deputetëve të opozitës

As marrëveshja për Ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian mbi pjesëmarrjen e Kosovës në programin “Evropa për qytetarët”, nuk ka kaluar.

Këto dy pika do të barten në seancën e radhës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here