Këto janë pagat e punonjësve të kulturës sipas vendimit për rritje

0
156

Rregullorja (QRK) nr.15/2018 për Gradimin dhe pagat e krijuesve dhe performuesve të kulturës dhe punonjësve profesional të trashëgimisë kulturore, për mesë së cilës rritën pagat e punëtorët e institucioneve të kulturës të kulturës të kësaj kategorie, kanë lënë të pakënaqur shumë prej punëtorëve të këtyre institucioneve.

Ankesat janë se rregullorja nuk i trajtojnë financiarisht, sipas meritës dhe kontributit punëtorët e institucioneve.

Përfituesit e kësaj rregulloreje janë vetëm punëtorët e institucioneve të kulturës të që janë në vartësi të Ministrisë së Kulturës, të ndarë në disa kategori.

Pagat për performuesit dhe stafin teknik- artistik të TKK-së

Sipas neni 8 të Rregullores qrk-nr.152018/2018 punëtorët e TKK-së do të marrin paga, sipas pozitës dhe rëndësisë së punës, të ndarë në kategori.
Në kategorinë e Parë hynë drejtori artistik i TKK, rroga e të cili arrin shumë prej 868 eurove; Të partë e teatri, që do të marrin rrogë prej 800 eurosh, dhe Të dytë e teatri, rroga e të cilëve do të jetë 720 euro.

Në kategorinë dytë hyjnë:Trupa rezidente, (aktorët që nuk bëjnë pjese në kategorinë e I; Të partë dhe të Dytën e teatrit), do të marrin rrogë prej 660 eurove; dramaturgu 656 euro; skenografi 637 euro; konstumografi- menaxheri i skenës 490 euro: ispicienti 478 euro; organizator i teatrit 475 euro, kurse pëshpëritës 465 do të ketë një pagë prej 465 eurove.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here