Deputetja: Çdo vit raportohen mbi 1000 raste të dhunës ndaj grave

0
56
Kryesuesja e Grupit të Grave Deputete, Mexhide Mjaku-Topalli me rastin e Fushatës 16 ditëshe të Aktivizmit kundër dhunës në familje dhe ndaj grave tha se kjo fushatë është botërore dhe mbahet çdo vit.

“Fenomeni dhunë në vendin tonë, dhuna ndaj gruas vazhdon të jetë shqetësues, çdo vit raportohen 1000 raste të tilla dhe shpesh rezulton me humbjen e jetës së tyre. Humbja  jetëve duhet të jetë alarm për të gjitha institucionet përgjegjëse në vend”, tha ajo.

Sipas deputetes, dhuna në familje dhe dhuna ndaj grave po renditen si një ndër shkaqet kryesore për dëmtimin e jetës njerëzore dhe shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut.

“Është  e pajustifikueshme nga ana e institucioneve përgjegjëse në Kosovë mos ofrimi i ndihmës kur e kërkojnë gratë”, tha ajo.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here