Sa e rrezikuar është Shqipëria nga terrorizmi? Indeksi Global

0
40
Shqipëria grumbullon kështu vetëm 1 pikë nga 10 të tilla në indeksin global të terrorizmit.

Ky indeks këtë vit përkthehet në një përmirësim me 6 vende në klasifikimin e përgjithshëm.

Sa i përket rajonit ndërkohë, vetëm Kosova dhe Bosnje Hercegovina kanë një renditje më të keqe se Shqipëria.

Siç e tregon qartë edhe harta, rajoni i Ballkanit është një ndër vendet më pak problematike në Europë po të kemi parasysh situatën në vendet e tjera të Europës, e sidomos në vendet e Bashkimit Evropian apo Turqinë, raporton “Scan”.

Shqipëria grumbullon kështu vetëm 1 pikë nga 10 të tilla në indeksin global të terrorizmit, ku pikët më të larta tregojnë edhe janë rrezik më të lartë.

Në nivel global ndërkohë, rezulton se Iraku është vendi më problematik në drejtim të terrorizmit ndërkohë që nga krahu i kundërt është Turkmenistani.

Rreziku i terrorizmit gjatë viteve të fundit është kthyer në një element mjaft të rëndësishëm, edhe në drejtim të turizmit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here