Tahiri: Javën tjetër hapet konkursi për 27 gjyqtarë të ri

0
24

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, duke perënduar numrin e gjyqtarëve të punësuar, ka thënë se i plotësojmë nevojat e Republikës së Kosovës sa i përket numrit të gjyqtarëve brenda sistemit tonë gjyqësor.

Tahiri duke iu përgjigjur deputetëve, ka folur edhe për bashkëpunëtorëve profesional.

“Gjatë vitit 2017-2018, nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës tashmë kanë filluar punën 94 gjyqtarë të ri si rezultat i përkrahjes nga Ministria e Financave. Janë në rekrutim e sipër edhe 37, që është në përfundim procesi i rekrutimit dhe në javën tjetër hapet konkursi për 27 të ri, pra në total numri i gjyqtarëve të ri brenda vitit 2017-2018 dhe tre mujorshi i ardhshëm i vitit 2019, do të jetë 158 që kjo do të thotë i plotësojmë nevojat e Republikës së Kosovës sa i përket numrit të gjyqtarëve brenda sistemit tonë gjyqësor. Sa i përket çështjes së bashkëpunëtorëve profesional, siç e tha edhe ministri i financave numri në total ka qenë 295 për të dy këshillat për vitin 2018, diku në masë 70 % të tyre është plotësuar”, tha ai.

Tahiri shtoi se janë 240 pozita të reja në Këshillin Gjyqësor të Kosovës do të plotësohen gjatë vitit të ardhshëm.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here