Komandantja që udhëheq 96 ushtarë të Kosovës

0
101

Mimoza Budeci, komandantja e vetme në kompaninë e Manovrës në batalionin e reagimit të shpejtë

Uniformat u kanë hije… Forcat e Sigurisë së Kosovës nga nesër e tutje do jenë ushtarë të Kosovës.

Por pjesë e pandashme kësaj ushtrie sigurisht do jenë edhe gratë, të cilat kanë kontributin kryesor në secilën kazermë, batalion e udhëheqje, raporton T7.

Në krye të udhëheqjes është edhe Mimoza Budeci.

Ajo që dhjetë vjet është në krye të detyrës.

Si e vetmja femër në udhëheqje, ajo mban postin komandant në kompaninë e Manovrës.

E në ballë të luftës del me 96 ushtarë.

Ëndrra për tu bërë ushtare i kishte filluar qysh moti, qysh para dhjetë viteve ajo ishte duke u përgatitur akademikësh për të prekur cakun.

E ajo tregon se sa është sfidë që të jesh e para të japësh alarmin dhe shembullin më të mirë për vajzat e tjera të cilat do t’i bashkëngjiten ushtrisë.

Bërja e ushtrisë Komandant Budecin e bënë edhe më shumë përgjegjëse për t’i shërbyer vendit.

Janë mbi 200 femra që bartin me krenari uniformën ushtarake. Shumë nga to kanë edhe përgjegjësi familjare, rrisin fëmijë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here