Ekspertët e huaj të arsimit vlerësojnë akredituesit në Kosovë

0
25

Një grup i ekspertëve ndërkombëtar të edukimit kanë arritur sot në Kosovë.

Për tre ditë ata do të monitorojnë punën e Agjencisë Kosovare të Akreditimit e më pas do të hartojnë një raport nëse këta të fundit i kanë përmbushur standardet e kërkuara nga evropianët.

Njëri nga ekspertët Herb Amato po beson që me punë cilësore dhe funksionim të pavarur të AKA-s, Kosova mund të rrikthejë antarësinë në ENQA nga ku vitin e kaluar pat zbritur nga statusi anëtare me të drejta të plota, në anëtare nën shqyrtim.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here