Si u përplasën për Kosovë presidenti serb Vucic dhe Amfilohije

0
50

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç dhe metropolitani malazez Amfilohije Radoviç kishin një bisedë shumë interesante gjatë seancës së djeshme të Parlamentit të SPC Pas fjalës së presidentit në të cilin ai shfaqi pikëpamjet e tij në zgjidhjen e problemit të Kosovës, por edhe problemet e tjera të mëdhs shtetërore dhe kombëtare, i pari morri fjalën Mitropoliti Amfilohije, i cili kishte kundërshtime ndaj politikës zyrtare në lidhje me Kosovën. Argumente të rëndësishme Në një moment, ai i tha presidentit Vucic se në përputhje me Rezolutën 1244 kishte një detyrim që në Kosovë të dërgonte mijëra trupa dhe policinë, por se shteti nuk e ka bërë në mënyrë që të mos fajësohet nga Perëndimi. -Vucic e dëgjoi me shumë vëmendje dhe etikë, duke iu drejtuar amfilohisë me “Lartësinë Tënde”, i kërkoi atij që t’i tregonte saktësisht se ku ishte shkruar. Ai theksoi se Rezoluta 1244 thotë se shteti i Serbisë mund të dërgojë 1000 ushtarë në KiM, por vetëm me ftesë të komandës së KFOR-it. Amfilohije megjithatë këmbënguli në versionin e tij, dhe Vuçiq pastaj nxorri tekstin e Rezolutës nga dosja dhe i kërkoi Metropolitanit të gjejë se ku shkruan kjo për të cilën pretendonte. Mitrolopiti refuzoi, dhe pastaj tha se me Marrëveshjen e Brukselit shteti njohu Kosovën! Vucic e dëgjoi qetë pastaj i dha Metropolitanit një kopje të Marrëveshjes së Brukselit dhe e pyeti për të treguar ku ishte shkruar. Amfilohije nuk donte ta bënte atë – njoftoi burimi i Kuvendit të SPC. Në fund përqafohen Sic mësohet vërejtja në fjalimin e Vuçiç në parlamentin e KPS dhe politikën e tij kishte Peshkopi i Rashkës dhe Prizrenit Teodosije, por këto vërejtje ishin më të natyrës teknike. – Në fund, pavarësisht nga pozicionet e ndryshme të Presidentit dhe peshkopëve individual, anëtarët e Sinodit janë përshëndetur të përzemërt dhe vëllazërore. Peshkopi Teodosije dhe presidenti janë përqafuar –thekson burimi I gazetës serbe

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here