Ambasada e SHBA në Zgjedhjet në Nikshiq: Disa duan të rrezikojnë demokracinë

0
12

“Qytetarët malazezë duhet të jenë të vetëdijshëm se disa individë duan të rrezikojnë demokracinë në Malin e Zi,” tha ambasadorja Judy Rising Reinke.

Ambasadorja e SHBA në Malin e Zi Judy Rising Reinke me rastin e tensioneve në Nikshiq, ku zgjedhjet lokale janë caktuar për 14 Mars, tha se qytetarët malazezë duhet të jenë të vetëdijshëm se individë “duan të rrezikojnë demokracinë e saj dhe se përpjekje të tilla duhet të dënohen”.

“E di që të gjithë jeni të shqetësuar për tensionet e rritura në Nikshiq, sulmet ndaj individëve dhe institucioneve të motivuara nga përkatësitë etnike dhe kombëtare që kërcënojnë vlerat demokratike. Ata duhet të dënohen, “tha Rising Reinke, i cili gjithashtu shprehu solidaritet me komunitetin Mysliman rreth çështjes së xhamisë Niksic, e cila kohët e fundit kishte mbishkrime” Srebrenica “,” Turq “, një kryq me katër pika, dhe në gardh mbishkrimi” Niksici do bëhet Srebrenic”.

“Këto sulme nga aktorë ekstremë duhet të dënohen para zgjedhjeve në Nikshiq. “Qytetarët malazezë duhet të jenë të vetëdijshëm se disa individë duan të rrezikojnë demokracinë në Malin e Zi,” tha Raising Reinke./shqip.press

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here