Cilësia e Arsimit në Kosovë vazhdon të jetë e ulët

Sipas studimeve të ndryshme që janë bërë, thuhet se sistemi i edukimit është treguar jo shumë efikas që të krijojë burime njerëzore të nevojshme,...

Telashet e studentëve me pagesat e semestrave përsëritës

Fakulteti i Filologjisë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” një vendim të vitit 2015 të Këshillit Drejtues ka vendosur ta zbatojë këtë vit akademik,...

Raporti i Agjencisë së Akreditimit: Staf akademik me bachelor, profesor nga Afganistani, India e...

Përderisa, në tërë vendin janë më shumë se 11 mijë të papunë me diploma bachelor, 73 studentë kanë arritur të punësohen si staf akademik...

Raporti i MASHT’it që flet zi e terr për universitetet e hapura nga Thaçi

Një raport i Ministrisë së Arsimit i dërguar në Qeveri nxjerr veç të dhëna negative për universitete e hapura në kohën kur Kryeministër ishte...

Ministria i ndanë bursë vajzës së shefit të kabinetit

Studentët ankohen se edhe tek bursat ka manipulime, shumë fëmijë të politikanëve i kanë marrë ato. Ka aplikuar në tri Universitete prestigjioze të Hungarisë. Dhe që...

SBASHK: Ligji i pagave duhet të tërhiqet për rishikim dhe korrigjim

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK),  ka kundërshtuar versionin aktual të Projektligjit për pagat duke e quajtur si degraduese për tërë...

MASHT: Nuk do të biem pre e sulmeve, por do të vazhdojë me reformat...

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) ka njoftuar se ditëve të fundit është kthyer në një arenë sulmesh, shantazhesh, presionesh, e çka jo...

Dhjetëra programe të UP-së rrezikohen në mungesë të stafit akademik

Një pjesë e madhe e programeve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” varen nga bashkëpunëtorët e jashtëm, pasi kanë mungesë të profesorëve të rregullt....

Malishevë, 60 nxënës në një klasë

Punimet nuk po mungojnë në objektin e gjimnazit në Malishevë, e të cilat do të duhej të kryheshin në shtator. Kjo ka bërë që në...

Gazeta zvicerane godet rëndë: Kosova ka arsimin më të keq në Evropë

Gazeta prestigjoze zvicerane “Neu Zurcher Zeitung”, sot ka publikuar një shkrim rreth gjendjes së arsimit në Repbulikën e Kosovës. “Shkollat më të këqija në...

Weather

Lajme

Ky pritet të jetë moti për nesër në Kosovë

Nesër në Kosovë moti pritet të jetë i ftohtë, me temperaturat që pritet të shkojnë në minus një gradë, bën të ditur IHMK. Megjithatë, sipas...

Dita Botërore e Filozofisë: SHFK në bashkëpunim me departamentin e Filozofisë në UP, organizojnë...

Është bërë traditë që tash e nëntë vite Shoqata e Filozofëve të Kosovës në bashkëpunim me departamentin e Filozofisë në Universitetin e Prishtinës, shënojnë...

Nëntë Zona Ekonomike në gjithë Kosovën, shumica e tyre jofunksionale

Vendimet që mori Qeveria e Kosovës ndër vite për krijimin e Zonave Ekonomike në disa prej komunave të vendit, duket se kanë mbetur vetëm...