Shkollat serbe në Kosovë pushojnë – për shkak të gripit në Serbi

Në Graçanicë dhe në komuna tjera serbët nuk kanë pushuar për pavarësi Disa fëmijë po qëndrojnë jashtë hapësirës së shkollës, ani pse është orari për...

MASHT pro shkrirjes së universiteteve publike

Si kryeministër i mbronte në Kuvend universitetet që i kishte hapur. E duket që edhe si president, Hashim Thaçi, do të ketë punë për...

Rektori i Universitetit të Prishtinës u uron Pavarësinë e Kosovës

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Majram Dema, ka uruar të gjithë qytetarët për 11-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Rektori i Universitetit të Prishtinës...

Sot shënohet 49-vjetori i themelimit të Universitetit të Prishtinës

UP është anëtar i Shoqatës së Universiteteve Evropiane. Sot shënohet 49-vjetori i themelimit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”. Universiteti i Prishtinës është universiteti më i...

Pritet mbyllja e universiteteve nëpër Kosovë, ato do të profilizohen

Ende nuk po dihet se kur do të vendoset për fatin e Universiteteve Publike, të hapura gjatë fushatës zgjedhore nga Presidenti Thaçi në disa...

Deklaratë e përbashkët nga kryesueset e Këshillit Drejtues të UP-së

Kryesuesja e këshillit drejtues të Universitetit të Prishtinës, Ardiana Bunjaku dhe zëvendësja Laura Kryeziu, i kanë reaguar rektorit të universitetit, i cili ka kërkuar...

Të premten ora e parë e mësimit i kushtohet Pavarësisë

Ministria e Arsimti Shkencës dhe Teknologjisë ka marrë vendim që nesër ora e parë e mësimit t'i kushtohet Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Ministri i...

Shënohet 49 vjetori i themelimit të Universitetit të Prishtinës

Koalicioni për Integritet dhe Transparencë në Universitet (KITU) organizon sot ngjarjen gjithë ditore “Odisejë: Universiteti i Prishtinës ndër vite” që do të mbahet në...

Universiteti “Haxhi Zeka” mbështet Programin Nacional për Rininë

Koordinatori nacional për kulturë rini dhe sport, Rexhep Hoti, nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me rektorin e universitetit "Haxhi Zeka". Me qëllim të realizimit të Programit Nacional...

Edukimi seksual nuk ligjërohet mjaftueshëm nepër shkollat e Kosovës

Me dhjetëra lëndë i mësojnë nxënësit e shkollave fillore. Por, ata nuk kanë një lëndë të veçantë vetëm për edukimin seksual. Ndërkohë, futjen e një...

Weather

Lajme

Besarta Jashari më fjalë rrëqethëse për ditëlindjen e babait të saj

E bija e heroit kombëtar- Hamëz Jashari, Besarta Jashari ka zgjedhur të shkruajë fjalët më të ndieshme për datën e lindjes së babait të...

“Kosova të fokusohet në zhvillim të teknologjisë dhe të energjisë”

Fondacioni i Mileniumit të Kosovës, do të ndajë 25 bursa për “Gratë në energji, programi i bursave për studime në fushën e energjisë”. Petrit Selimi...

Çfarë pritet të ndodh sot në Kosovë

Ngjarjet e datës 19 shkurt Mbahet mbledhja e Komisionit për Legjislacion dhe Mandate, ku do të behët shqyrtimi i raportit me amendamente në Projektligjin për...