Notat në ditar më nuk do të vihen me numra

Nota 5 në libreza të nxënësve tashmë është zëvendësuar me “arritje të plotë të rezultateve”. Nxënësit e klasave të para dhe të dyta nuk...

Bursa 100 euro më pak, studentët i japin ultimatum Këshillit Drejtues të UP’së

Protesta paralajmërojnë bursistët e Universitetit të Prishtinës. Kjo kundër uljes së bursës. Ultimatum i kanë dhënë Këshillit Drejtues të UP’së deri të premten. Vendimi thotë se...

Grafite ironizuese për ngacmimet në UP

Në një aksion, persona të panjohur kanë shkruar grafite në objektet e institucione universitare në lidhje me, siç duket, deklaratat e fundit të prorektores...

Kosova rrezikon të përjashtohet nga Korniza Evropiane e Kualifikimeve

Pas përjashtimit të Agjencisë Kosovare të Akreditimit nga Regjistri Evropian i Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë, vendi ynë rrezikon të përjashtohet edhe...

Haziri: Universiteti “Kadri Zeka”, më i miri në Kosovë

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, në kuadër të manifestimit mbarkombëtar “Flaka e Janarit 2018”, që i kushtohet dëshmorëve, martirëve dhe të rënëve...

Kush janë studentët e huaj që studiojnë në Kosovë?

Falë bashkëpunimeve të veçanta dhe të suksesshme për shkëmbim të studentëve,me Universitete nëpër Evropë në kuadër të programit Erasmus+, Kolegji Universum, është instutucioni i parë...

ORCA: Plagjiatorët nuk po ndëshkohen

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) përmes një kumtese ka thënë të jetë shqetësuar për revokimin e doktoraturës nga Universiteti i Bremenit...

Në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), u hap Panairi i Punës,...

  Në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), u hap Panairi i Punës, i pari i këtij lloji në Universitet, si dhe Ekspozita...

Profesori i rreptë, rrëzon studentin 23 herë nga provimi

Studentët e FIEK-ut akuzojnë profesorin Ilir Limani për padrejtësi gjatë vlerësimit Luljeta Gashi, studente e vitit të dytë në UP, ka dhjetë herë që provon...

MASHT-i në bisedime me Shqipërinë për tekstet e shkencave natyrore

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) është duke planifikuar që nxënësit e arsimit parauniversitar në Kosovë të mësojnë me tekste të shkencave natyrore,...

Weather

Lajme

VV dhe Policia ia ndalojnë hyrjen në NPB, kryeshefit Hajdar Hoxhës të PSD’së

Kanë vazhduar përplasjet në mes të Lëvizjes Vetëvendosje (VV) dhe Partisë Socialdemokrate (PSD) për Ndërmarrjen Publike Banesore në Prishtinë. Ushtruesit të detyrës së Kryeshefit...

Ky është gazetari serb që po e kërkon Vucic, jeton në Kosovë

Ivan Maksimovic’it, gazetar serb që jeton në Mitrovicën Veriore, i ka dalë problem me ligjin pasi ndaj tij është ngritur aktakuzë në Beograd. Por Maksimovic...

16 arsye për të vizituar Kosovën sipas ‘Sweedishnomad’

Kosova është një vend i vizituar nga turistët e huaj por jo në masë të madhe. Por ueb-faqja, swedishnomad ka realizuar një shkrim të...