Raporti i Bankës Botërore: Nivel i ulët i cilësisë së arsimit në Kosovë

Fëmijët në Kosovë deri në moshën 18 vjeçare pritet të ndjekin 12.8 vite të shkollimit parafillor, fillor dhe të mesëm, mirëpo kur vitet e...

UP-ja në hall me plagjiaturën nëpër punime shkencore, lanson softuer kundër kësaj dukurie

UP-ja ka nisur një projekt për programimin e një softueri kontrollues për indeksin e ngjashmërisë apo plagjiaturës eventuale në punimet shkencore të punuara në...

Vetëm 42 çerdhe publike në tërë Kosovën

Vetëm 10 % e fëmijëve të moshës 1-5 vjeçare në Kosovë vijojnë mësim në instuticionet parashkollore. Sipas të dhënave të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe...

Kërkohet suspendimi i profesorëve plagjiatorë

ORCA dhe ADMOVERE kanë ringritur edhe njëherë çështjen e avancimit të profesorëve të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike. Në një konferencë për media, përfaqësues të organizatave...

“Të diplomuarit në Master, u ligjërojnë studentëve të Master-it në UP”

Sot para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) ka prezantuar analizën e bartjes së lëndëve...

Studentët e FSHMN-së protestojnë para MASHT-it

Një grup studentësh që nga mëngjesi i sotëm janë duke protestuar para objektit të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT). Siç mëson lajmi.net studentët...

Shqetësuese dukuria e kopjimit nga ana e studentëve

Dukuria e kopjimit nga ana e studentëve gjatë mbajtjes së provimeve, është shumë shqetësuese. Edhe vetë studentët e pranojnë se ka raste të kopjimit, ndërsa...

Pas renovimit studentët nisin të ushqehen në mensë

Mensa është vendi ku shumica e studenteve ushqehen gjatë studimeve. Ndonëse viti i ri akademik ka filluar me 1 tetor, Mensa nuk është hapur...

Nis viti akademik në Fakultetin për Siguri Publike

Sot në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike, mbahet ceremonia e fillimit të vitit akademik 2018/19 për studentët e Fakultetit të Sigurisë Publike të...

Në shkollën ‘Faik Konica’ prindërit po kujdesen të fitojnë donacione për objektin shkollor

Në shkollën fillore “Faik Konica në Prishtinë, së fundmi është investuar nga Ambasada Japoneze. Megjithatë ka nevojë akoma që të plotësohen kushtet e nxënësve....

Weather

Lajme

Për 5 vjet mbi 1 mijë persona kërkuan azil në Kosovë

Kosova ka filluar të kthehet në “strehë të sigurtë” për shtetasit e huaj. Për çdo vit, rreth 100 të huaj marrin rrugën drejt vendit...

Kosova fuqizon bashkëpunimin me Turqinë në fushën e shëndetësisë

Një delegacion i Ministrisë së Shëndetësisë ndodhet për vizitë zyrtare në Turqi. Delegacioni i Ministrisë së Shëndetësisë i udhëhequr nga Sekretari i përgjithshëm Dr. Naim...

Gashi: Takimi me Qeverinë e Bosnjës nuk është negociim për tarifën

Zëdhënësja e Qeverisë së Kosovës, Donjeta Gashi ka konfirmuar për Radion Evropa e Lirë, se Kosova i është përgjigjur pozitivisht kërkesës së Bosnje Hercegovinës...