Gjuha diskriminuese në tekstet shkollore

Diskriminimi gjinor është shfaqur edhe në njësitë mësimore të tekstit shkollor të “Psikologjisë” së klasës së njëmbëdhjetë, derisa shpeshherë ka ankesa për përmbajtjen e...

Shkollimin e mesëm gjatë vitit 2018 nuk e vazhduan rreth 4,200 nxënës

Në vendin tonë, vetëm brenda këtij viti janë rreth 4,200 nxënës që nuk e kanë vazhduar shkollimin e mesëm. Sociologët përmendin një sërë arsyesh...

Cilësia e Arsimit në Kosovë vazhdon të jetë e ulët

Sipas studimeve të ndryshme që janë bërë, thuhet se sistemi i edukimit është treguar jo shumë efikas që të krijojë burime njerëzore të nevojshme,...

Telashet e studentëve me pagesat e semestrave përsëritës

Fakulteti i Filologjisë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” një vendim të vitit 2015 të Këshillit Drejtues ka vendosur ta zbatojë këtë vit akademik,...

Raporti i Agjencisë së Akreditimit: Staf akademik me bachelor, profesor nga Afganistani, India e...

Përderisa, në tërë vendin janë më shumë se 11 mijë të papunë me diploma bachelor, 73 studentë kanë arritur të punësohen si staf akademik...

Raporti i MASHT’it që flet zi e terr për universitetet e hapura nga Thaçi

Një raport i Ministrisë së Arsimit i dërguar në Qeveri nxjerr veç të dhëna negative për universitete e hapura në kohën kur Kryeministër ishte...

Ministria i ndanë bursë vajzës së shefit të kabinetit

Studentët ankohen se edhe tek bursat ka manipulime, shumë fëmijë të politikanëve i kanë marrë ato. Ka aplikuar në tri Universitete prestigjioze të Hungarisë. Dhe që...

SBASHK: Ligji i pagave duhet të tërhiqet për rishikim dhe korrigjim

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK),  ka kundërshtuar versionin aktual të Projektligjit për pagat duke e quajtur si degraduese për tërë...

MASHT: Nuk do të biem pre e sulmeve, por do të vazhdojë me reformat...

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) ka njoftuar se ditëve të fundit është kthyer në një arenë sulmesh, shantazhesh, presionesh, e çka jo...

Dhjetëra programe të UP-së rrezikohen në mungesë të stafit akademik

Një pjesë e madhe e programeve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” varen nga bashkëpunëtorët e jashtëm, pasi kanë mungesë të profesorëve të rregullt....

Weather

Lajme

Formimi i Ushtrisë së Kosovës, lajm në mediat ndërkombëtare

Mediat më të rëndësishme europiane dhe botërore kanë përcjellë lajmin nga Prishtina se Kosova ka formuar ushtrinë e saj të shtetit. Media e njohur globale...

Deputeti që ofroi dorëheqje pas formimit të Ushtrisë

“Nga sot, jam i gatshëm të jap edhe dorëheqje. Misioni jem përfundon me bërjen e ushtrisë së Kosovë, ka thënë deputeti Haxhi Shala Haxhi Shala...

Kosova e krijoi ushtrinë, ky është vendimi i fundit nga KFOR-i

Zëdhënësi i KFOR-it, Vincenzo Grasso ka theksuar se do të vazhdojnë angazhimin në Kosovë edhe pas krijimit të ushtrisë së Kosovës. Zëdhënësi i KFOR-it, Vincenzo...