Gati konvikti, por jo edhe mensa

Studentët e akomoduar në Qendrën Studentore ende nuk mund të llogarisin në ushqim brenda saj. Kjo pasi që mensa nuk është funksionalizuar ende, ani se...

Zgjedhja e personelit akademik, hallakat Senatin e UP

Zgjedhja e personelit të rregullt akademik në disa fakultete ka sjellur polemika të ashpra në Senatin e Universitetit të Prishtinës. Për disa prej të zgjedhurve...

Neglizhenca e institucioneve, paralajmërohen greva në arsim

Punëtorët e arsimit në Kosovë nuk po e përjashtojnë mundësinë që të shkojnë në greva të përgjithshme. Ata nga institucionet e Kosovës po kërkojnë...

Këshilli Shtetëror i Maturës analizon përmisimin e këtij procesi

Këshilli Shtetëror i Maturës (KShM) ka filluar sot një punëtori me të gjithë anëtarët e Këshillit, zyrtarë të divizionit përkatës në MAShT dhe ekspertë...

Udhëzues për përshtatje të teksteve të vjetra me kurrikulën e re

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë shumë shpejt pritet t’ua dorëzojë mësimdhënësve udhëzuesit, të cilët pritet t’i ndihmojnë mësimdhënësit për të përshtatur tekstet e...

UP gati ta përmbyllë konkursin për përzgjedhjen e stafit të rregullt

Universiteti i Prishtinës “ Hasan Prishtina” në muajin tetor përmbyll konkursin e shpallur muaj më parë, për përzgjedhjen e 125 kandidatëve të stafit akademik...

Bytyqi: Qëllimi i VPM-së është të ngritet cilësia në arsimin parauniversitar

Ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, në një konferencë me gazetarë kam folur rreth fillimit të procesit të Vlerësimit të Performancës së Mësimdhënësve (VPM) dhe...

Nis viti akademik në UP

Viti i ri akademik 2018-2019 për studentët e Universitetit të Prishtinës fillon sot, më 01 tetor 2018. Me këtë rast Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”...

Rënie drastike e numrit të nxënësve, mbi 11 mijë më pak u regjistruan këtë...

Numri i nxënësve të regjistruar në klasën e parë në shkollat e Kosovës ka rënë mbi 11 mijë, krahasuar me një dekadë më parë....

Profesorët e dyshuar për plagjiaturë vazhdojnë punën pa pasoja, as Rektorati s’po merret me...

Dyshohen për plagjiaturë, por duket sikur kjo nuk po u bën përshtypje. 16 profesorët e Universitetit të Prishtinës, të cilët po dyshohen se kanë...

Weather

Lajme

Statusi i viktimës së dhunës seksuale u njihet 144 personave prej 780’ve sa kishin...

Komisioni qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të personave të dhunuar gjatë konfliktit të fundit në Kosovë , deri më tani ka pranuar...

Haradinaj thotë se Ushtria e Kosovës do të jetë si çdo ushtri e botës

  Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka deklaruar se ushtria e Kosovës nuk e ka asnjë element më të vogël në mandat se sa ushtritë...

Dukagjin Pupovci: Prej vitit 2000 KEC ka marrë donacione mbi 10 milionë euro për...

Njëri prej udhëheqësve të një organizate joqeveritare, Dukagjin Pupovci, ka thënë se prej pasluftës deri më tash kanë marrë donacione në vlerë prej më...