Haziri: Universiteti “Kadri Zeka”, më i miri në Kosovë

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, në kuadër të manifestimit mbarkombëtar “Flaka e Janarit 2018”, që i kushtohet dëshmorëve, martirëve dhe të rënëve...

Sot rishqyrtohet vendimi për bursat e studentëve

Sot mbahet mbledhja e Këshillit Drejtues të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, ku pritet të rishqyrtohet vendimi për bursat e studentëve. Me këtë rast organizata...

Bytyqi kërkon rritje të bursave për studentët

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka deklaruar se shqetësimi i studentëve për vendimin për ulje të bursave është i bazuar dhe...

Kadriu: Kosova sivjet pritet t’i kalojë vendet e rajonit në vlerësimin e PISA-s

Republika e Kosovës ka bërë përgatitjet e konsiderueshme për të dalë shumë më mirë në vlerësimin e PISA-s që mbahet në prill të këtij...

Përplasja për bursat, Gjinovci: Përfaqësuesit e studentëve janë të korruptuar

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës, “Hasan Prishtina”, më 21 dhjetor të vitit 2017 kishte marrë vendim që bursat të zbresin në 500 euro...

Studentët para rektoratit: Nëse ulet bursa plasin protestat!

Edhe pse Rektori Marjan Dema deklaroi se bursa për studentë do të jetë 600 euro, një gjë të tillë nuk po e pranojnë studentët. Sot,...

Rektori: Bursa studentore mund të kthehet në 600 euro

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina, Marjan Dema, bëri të ditur se do të shqyrtohet përsëri vendimi që vlera e bursës studentore të...

Dema: UP synon krijimin e kuadrove me ide të reja

Marjan Dema, rektor i Universitetit “Hasan Prishtina” dhe Tahir Shabani, kryetar i Shoqatës së Miqësisë Franko-Shqiptare sot kanë folur rreth bashkëpunimit të UP-së me...

MASHT-i planifikon vlerësim të mësimdhënësve

Vlerësim për të gjithë mësimdhënësit paralajmëron Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, e këtë do ta bëjnë për të identifikuar nevojën për trajnim të...

Dema: Kemi larguar ndikimin politik nga UP

Synim i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, sipas rektorit Marjan Dema, është transformimi nga universitet klasik në universitet që prodhon studentë që do ta...

Weather

Lajme

Çka i pret bashkatdhetarët sivjet në Kosovë?

Ministria e Diasporës paralajmëron organizimin e një vargu të aktiviteteve. Rreth 200 aktivitete organizohen gjatë qëndrimit të tyre në Kosovë Në Kosovë po bëhen përgatitje...

Presidenca e Kosovës pranon shumë dhurata

Përfaqësuesit e institucioneve kryesore të vendit shpesh herë pranojnë edhe dhurata. E këto dhurata nëse e kalojnë vlerën mbi 50 euro, ato i deklarojnë...

Rritet çmimi për hanxhinjtë që do të shkojnë në Qabe

Institucionet e rajonit të Ballkanit që janë kompetente për organizimin e kryerjes së kushtit të pestë të Islamit, Haxhit, tashmë kanë filluar përgatitjet, ndërsa...