Bytyqi: Do t’i përkrahim talentet e të gjitha fushave, veçanërisht ata të matematikës

Pesëdhjetë e pesë nxënës të klasave të ndryshme nga mbarë Kosova kanë marrë çmime pasi që ishin pjesë e garës Ndërkombëtare të Matematikës “Kangaroo”. Ata...

Kështu janë përgatitur pyetjet e testit të maturës që do t’i nënshtrohen mbi 29...

Komisioni Shtetëror i Maturës ka bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme për mbajtjen e testit të maturës, ku këtu hyjnë edhe përpilimi i pyetjeve...

Finalizohen përgatitjet rreth organizimit të Maturës Shtetërore 2018

Këshilli Shtetëror i Maturës (KShM) i kryesuar nga kryetari Fehmi Hysenaj, ka mbajtur takimin e radhës për finalizimin e përgatitjeve për organizim të Maturës...

Kundërshtohet zgjedhja e rektorit të ri të Universitetit të Prizrenit

Zgjedhja e Ismet Temajt si Rektor në Universitetin e Prizrenit ‘Ukshin Hoti’ po quhet e jashtëligjshme nga Sekretari i këtij universiteti. Të mërkurën, në mbledhjen...

Bytyqi emocionohet pasi mban fjalim në shkollën ku kishte qenë vetë nxënës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), Shyqiri Bytyqi ka vizituar sot objektin e shkollës fillore dhe të mesme të ulët “Hasan Prishtina” në...

Vjen një njoftim i rëndësishëm për testin e maturës në Prishtinë

Drejtoria e Arsimit e Komunës së Prishtinës në koordinim me Ministrinë e Arsimit, Shkencën dhe Teknologjisë, organizuan takim informues me mësimdhënës lidhur me përgatitjet...

Kuvendi i kërkon MASHT-it të kryejë punët e veta e mos të zvarrisë ligjet

Komisioni për Arsim, Shkencë dhe Teknologji ka shqyrtuar Projektligjin për Inspektoratin e Arsimit, ku u kërkua që MASHT-i të marrë përgjegjësit e veta, në...

Komisioni për Arsim kërkon nga MASHT-i të kryejë punët e veta

Komisioni për Arsim, Shkencë dhe Teknologji ka shqyrtuar Projektligjin për Inspektoratin e Arsimit, ku u kërkua që Ministria e Arsimit të Shkencës dhe Teknologjisë...

Takohen ministri Lekaj dhe rektori i UP-së

Sot, ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, u takua me rektorin e universitetit "Hasan Prishtina”, Marjan Dema, me të cilin biseduan për mundësitë e bashkëpunimit...

Këto do të jenë risitë e testit të maturës këtë vit

Në fund të këtij muaji të gjithë maturantët e Kosovës do t’i nënshtrohen Testit të Maturës. Sikur secilin vit, edhe këtë vit ky test do...

Weather

Lajme

Porositë e banorëve të Karaçevës për ekipin negociator

Banorët e Karaçevës i kanë shkruar Ekipit Negociator kosovar, duke i kërkuar që mos t’i harrojnë dhe të bisedohet me Beogradin edhe për tokat...

Shumë qytetarë braktisin shtetësinë e Kosovës

Në muajin janar të këtij viti janë deponuar 378 kërkesa për t’u liruar nga shtetësia e Kosovës. Ndërsa, vitin e kaluar 5700 kosovarë kanë kërkuar...

Anton Quni tregon se kë duhet ta gjykojë Tribunali Special në Hagë

Gjykata Speciale deri më tani ka ftuar për intervistim rreth 20 ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, por ftesa të tilla nuk kanë marrë...