Bytyqi flet në Bruksel për arsimin e Kosovës, thotë se vendi ka bërë hapa...

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë i Kosovës, Shyqiri Bytyqi, ka prezantuar sot në Bruksel punën, angazhimin dhe objektivat e Kosovës në fushën e...

Sa janë reale testet e Arritshmërisë dhe Maturës?

Testi Shtetëror i Maturës dhe Testi i Arritshmërisë në Kosovë, si formë e vlerësimit të matjes së njohurive të nxënësve, vazhdimisht po përcillet me...

Sa janë reale testet e Arritshmërisë dhe Maturës?

Testi Shtetëror i Maturës dhe Testi i Arritshmërisë në Kosovë, si formë e vlerësimit të matjes së njohurive të nxënësve, vazhdimisht po përcillet me...

73 për qind e maturantëve kaluan në test

Listat me rezultate të testit të maturës zhgënjyen disa nxënës të shkëlqyeshëm në gjimnazin “Ahmet Gashi” në Prishtinë. Njëri prej tyre që të enjten e...

SBASHK del kundër Projektligjit të pagave

Delegacioni i SBASHK-ut, i kryesuar nga kryetari Rrahman Jasharaj ka zhvilluar një takim me Ministrin e MASHT, Shyqiri Bytyqi. Gjatë këtij takimi Jasharaj ka  prezantuar...

73.3% e nxënësve e kalojnë Testin e Maturës

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në Kosovë, ka publikuar rezultatet e testit të Maturës Shtetërore 2018. Sipas këtyre rezultateve, provimin e kanë kaluar...

Bëhuni gati, mësoni se kur dalin rezultatet e Testit të Maturës

Nxënësit e shkollave të mesme që i janë nënshtruar testit shtetëror të maturës do të marrin rezultatet e tij nesër. Ministria e Arsimit, Shkencës dhe...

Fillon regjistrimi në shkollat e mesme

Në shkollat e mesme të Prishtinës është hapur konkursi për pranimin e nxënësve. Zyrtarët po thonë se nuk do të ketë regjistrime pa u plotësuar...

Lutja e injoruar e studentit për ndihmë në pagesën e shkollimit

Një fizikant i ri kosovar rrezikon lënien në gjysmë të studimeve master në Gjermani për shkak se nuk mund të përballojë pagesën e semestrit...

Kosova duhet të shtojë buxhetin për arsim

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, së bashku me GIZ-in dhe partnerët tjerë ndërkombëtarë po mbështetësin fushatën “Për Arsim më të Mirë në Kosovë”. Boris...

Lajme

Petroviq nuk u lejua të kalojë në Serbi

Kreu i partisë së Pavarur Liberale Serbe, Sllobodan Petroviq, në shenjë proteste ka kaluar pikën kufitare të Kosovës, por atje nuk u...

Konjufca: Protestat nuk do të ndalen derisa të zbatohet vullneti i popullit

Shefi i grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, gjatë protestës së organizuar para zyrës së Prokurorisë të Shtetit, ka thënë se...

“Ngritët aktakuzë kundër Aleksandër Lumezit”

Në protestën e organizuar nga Vetëvendosje kundër Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, kanë marrë fjalën edhe studentët e Fakultetit Juridik.