12 njësi akademike rrezikohen të mbyllen në UP

Gjatë javës së kaluar zyrtarë në Fakultetin e Mjekësisë alarmuan se në mungesë të stafit akademik në këtë fakultet ka rrezik të mos akreditohet...

Nga 1 maji, prindërit njoftohen përmes email-it për suksesin e fëmijëve në shkollë

Mësimdhënësit në shkollat fillore në komunën e Vushtrrisë nga 1 maji do të informojnë prindërit përmes e-mail-it për suksesin e fëmijëve të tyre. Drejtori për...

Kryeministri krahason Testin PISA me kohëra të vështira, kërkon mobilizim

Kryeministri Ramush Haradinaj thotë se mbi tremijë nxënës kosovarë i janë nënshtruar deri më sot testit PISA, një vlerësimi ndërkombëtar që tregon nivelin e...

Mbi 3 mijë nxënës i nënshtrohen testit PISA

Në emisionin emisionin “Përballje” është diskutuar lidhur me pritshmërisë dhe rezultatet e testit PISA 2018 që po mbahet në 15 komuna të Kosovës. Zyrtarë të...

Ministri Bytyqi tregon se kush është emëruar kryetar i Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Ministri i Arsimit, Shyqyri Bytyqi, ka bërë me dije se gjatë ditës së sotme ka është zgjedhur kryetar i Këshillit Shtetëror të Cilësisë, Gazmend...

168 nxënës në Gjilan i nënshtrohen fazës së parë të testit PISA

Ka nisur të enjten faza e parë e testit PISA 2018, ku 168 nënës të tetë shkollave të Gjilanit do të provojnë dijen e...

45 studentë kosovarë do t’i ndjekin studimet master në universitete të BE-së

Zyra e Bashkimit Evropian dhe Ministria e Integrimit Evropian kanë prezantuar 45 përfituesit e granteve të projektit të Skemës së Qelizave të Reja (Young...

ENQA merr vendim të mos e përjashtojë Agjencinë e Kosovës për Akreditim

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka siguruar vazhdimësinë e anëtarësisë së saj në Asociacionin Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë...

Botohet numri i dytë i revistës “Akademia”

Në numrin e dytë të revistës janë botuar ese, studime, kritika, tregime, poezi, skenar dhe shkrime për gjuhën dhe për mediat të autorëve botërorë...

Senati i UP-së vendos për numrin e provimeve në afatin e prillit

Në mbledhjen e Senatit të UP-së janë lejuar dy provime për studentët në afatin e prillit në ato fakultete ku kjo është e mundur. Kërkesa...

Weather

Lajme

Porositë e banorëve të Karaçevës për ekipin negociator

Banorët e Karaçevës i kanë shkruar Ekipit Negociator kosovar, duke i kërkuar që mos t’i harrojnë dhe të bisedohet me Beogradin edhe për tokat...

Shumë qytetarë braktisin shtetësinë e Kosovës

Në muajin janar të këtij viti janë deponuar 378 kërkesa për t’u liruar nga shtetësia e Kosovës. Ndërsa, vitin e kaluar 5700 kosovarë kanë kërkuar...

Anton Quni tregon se kë duhet ta gjykojë Tribunali Special në Hagë

Gjykata Speciale deri më tani ka ftuar për intervistim rreth 20 ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, por ftesa të tilla nuk kanë marrë...