Profesori që priste avancimin në UP, akuzohet për ngacmim seksual

Dekania e Fakultetit të Mjekësisë, Suzana Manxhuka-Kërliu, në mbledhjen e sotme të Senatit të UP-së, tha se një kandidat për avancim është akuzuar për...

Universiteti i Prishtinës nuk i publikon doktoraturat

Prorektori Faton Berisha premton se publikimi i doktoraturave do të bëhet, raporton T7 Universiteti i Prishtinës ka një kohë të gjatë që nuk ka përditësuar...

Deputetja e LDK’së kërkon llogari nga MASHT’i për dhënien e 30 mijë eurove institutit...

Deputetja e LDK-së, njëherësh anëtare e Komisionit Parlamentar për Arsim, Valentina Bunjaku Rexhepi, ka shtruar disa pyetje për Ministrinë e Arsimit në lidhje me...

Raporti i Bankës Botërore: Nivel i ulët i cilësisë së arsimit në Kosovë

Fëmijët në Kosovë deri në moshën 18 vjeçare pritet të ndjekin 12.8 vite të shkollimit parafillor, fillor dhe të mesëm, mirëpo kur vitet e...

UP-ja në hall me plagjiaturën nëpër punime shkencore, lanson softuer kundër kësaj dukurie

UP-ja ka nisur një projekt për programimin e një softueri kontrollues për indeksin e ngjashmërisë apo plagjiaturës eventuale në punimet shkencore të punuara në...

Vetëm 42 çerdhe publike në tërë Kosovën

Vetëm 10 % e fëmijëve të moshës 1-5 vjeçare në Kosovë vijojnë mësim në instuticionet parashkollore. Sipas të dhënave të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe...

Kërkohet suspendimi i profesorëve plagjiatorë

ORCA dhe ADMOVERE kanë ringritur edhe njëherë çështjen e avancimit të profesorëve të Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike. Në një konferencë për media, përfaqësues të organizatave...

“Të diplomuarit në Master, u ligjërojnë studentëve të Master-it në UP”

Sot para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) ka prezantuar analizën e bartjes së lëndëve...

Studentët e FSHMN-së protestojnë para MASHT-it

Një grup studentësh që nga mëngjesi i sotëm janë duke protestuar para objektit të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT). Siç mëson lajmi.net studentët...

Shqetësuese dukuria e kopjimit nga ana e studentëve

Dukuria e kopjimit nga ana e studentëve gjatë mbajtjes së provimeve, është shumë shqetësuese. Edhe vetë studentët e pranojnë se ka raste të kopjimit, ndërsa...

Weather

Lajme

Moti nesër në Kosovë

Fushat me presion të lartë atmosferik të cilat e kanë përfshirë vendin do të vazhdojnë të mbeten aktive edhe për ditën e mërkurë, njofton...

58 për qind e kosovarëve, të gatshëm për luftë

Aktualisht Kosova është vendi i fundit në botë që është bërë me ushtri. Javën e kaluar Kuvendi i Kosovës votoi për formimin e ushtrisë....

Me Ligj në finalen e dialogut me Serbinë

Përmes një Projektligji të posaçëm për dialog, Kuvendi i Kosovës po synon që të përcaktojë përgjegjësitë dhe kompetencat e delegacionit shtetëror në procesin e...