Kosova ka modelin më të mirë në procesin e fiskalizimit, model ky i qëndrueshëm...

Krijimi dhe forcimi i institucioneve të Kosovës, ndër vite ka vënë bazat themeltare të funksionimit si shtet. Në gjithë këtë proces, një...

Kujt i shërben Autoriteti i Konkurrencës? Fali përsëri importuesit që rritën cmimin e bukës

Ndërkohë që shqiptarët vijojnë të paguajnë çmimin e rritur të bukës prej disa javësh, haraç i mosfunksionimit të institucioneve, një tjetër skandal...

Rimbursimet nga shteti për shpenzimet nga xhepi të të sëmurëve nga Covid, vetëm 234...

Në 18 nëntor 2020, Këshilli i Ministrave miratoi një vendim për rimbursimin e paketës së trajtimit ambulator në banesë për Covid-19 dhe...

Ku renditet Kosova me paga?

Eurostat ka publikuar statistikat lidhur me pagat e vendeve të Ballkanit. Nëse punon në Shqipëri, paga që merr në...

Nisma e re e të ardhurave bazë në Bernë

Të ardhurat themelore të pakushtëzuara (RBI) prej 2,500 frangash në muaj për të gjithë po shfaqen në Bernë. Pasi...

Fermerët nisen drejt Ministrisë së Bujqësisë me 200 traktorë

Fermerët e pakënaqur me kriteret për subvencionimin e grurit janë nisur drejt Prishtinës për të protestuar para Ministrisë...

Bordi i ri i AKP-së vazhdon të marrë paga të majme si bordi i...

Në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, gjatë shqyrtimit të raportit vjetor financiar të Agjencisë Kosovare të Privatizimit për vitin 2020, është...

Çmimi gazit natyror këtë dimër pritet të jetë më i larti në dekadën e...

Çmimet e gazit natyror gjatë këtij viti janë dyfishuar dhe pritet të vazhdojnë të rriten, duke rezultuar me...

Vreshtarët ankohen për çmimin për kilogram rrushi: I ulët, nuk mbulojmë as shpenzimet

Çmimi prej 26 centësh për kilogram rrushi nga vreshtarët e Rahovecit po konsiderohet si tejet i ulët dhe që nuk mbulon as...

Mbi 2 mijë biznese kanë aplikuar për përfitimin e subvencioneve

Vetëm mbi 2mijë biznese kanë aplikuar për përfitimin e subvencioneve të pagave në kuadër të Pakos ekonomike të qeverisë. Interesim më të...