Ministri Lluka: Greva në Trepçë e ngutshme, benificionet e minatorëve bëhen përmes ligjit

Në dy ditët e fundit punëtorët e Trepçës kanë mbajtur greva njëorëshe duke nisur pre orës 08:00. Të organizuar nga Sindikata e Trepçës ata...

Shatri-Berisha: Telekomi duhet t’i ulë pagat deri në 20 për qind

Kryesuesja e Bordit të Telekomit të Kosovës, Besa Shatri-Berisha, në një intervistë për Telegrafin me gazetarin Lulzim Ahmeti ka thënë se duhet të ulën...

OEK bën thirrje që Kosova sa më shpejt të aplikojë për anëtarësim në Organizatën...

Kosova duhet të aplikojë sa më shpejtë për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT), tha kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Safet...

Minatorët dhe menaxhmenti i ”Trepçës” futen në grevë

Minatorët e gjigantit metalurgjik ”Trepça” kanë mbajtur këtë të hënë grevë njëorëshe në çdo njësi prodhimi e pune në këtë ndërmarrje publike. Këtë e kanë...

OAK i drejton letër publike institucioneve vendore

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) me anë të një letre i është drejtuar institucioneve kryesore të vendit, nga të cilat kërkon heqjen nga...

ASK: Papunësia në Kosovë është 26.5 për qind

Shkalla e papunësisë në Kosovë, sipas të dhënave të publikuara nga Agjencia e Statistikave (ASK) për tremujorin e parë të këtij viti, është 26.5...

OEAK shpreh shqetësim për menaxhimin parasë publike në Kosovë

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) shprehu shqetësim për menaxhimin e parasë publike në Kosovë, veçanërisht për disa vendime që, sipas saj, mund të...

Rukiqi: Kosovës i humbën 10 vite për termocentralin ‘Kosova e Re’

Berat Rukiqi nga Oda Ekonomike e Kosovës (OEK), ka thënë se termocentrali “Kosova e Re” vendit tonë i ka humbur dhjetë vite. Ai me anë...

Ky është kosovari më fatlum në Zvicër

Një kosovar i moshës 19 vjeçare, kishte bërë kërkesë për të marrë shtetësinë e Zvicrës. Asambleja komunale (populli me të drejtë vote) në tubimin e...

Nuk zbatohet vendimi për mbrojtjen e prodhimeve vendore

Ministria e Tregtisë dhe e Industrisë ka marrë vendim për mbrojtjen e produkteve vendëse: qumështit, mishit, pemëve dhe prodhimeve të tjera, por zbatimi i...

Weather

Lajme

Çka i pret bashkatdhetarët sivjet në Kosovë?

Ministria e Diasporës paralajmëron organizimin e një vargu të aktiviteteve. Rreth 200 aktivitete organizohen gjatë qëndrimit të tyre në Kosovë Në Kosovë po bëhen përgatitje...

Presidenca e Kosovës pranon shumë dhurata

Përfaqësuesit e institucioneve kryesore të vendit shpesh herë pranojnë edhe dhurata. E këto dhurata nëse e kalojnë vlerën mbi 50 euro, ato i deklarojnë...

Rritet çmimi për hanxhinjtë që do të shkojnë në Qabe

Institucionet e rajonit të Ballkanit që janë kompetente për organizimin e kryerjes së kushtit të pestë të Islamit, Haxhit, tashmë kanë filluar përgatitjet, ndërsa...