Ministria e Infrastrukturës parasheh ri-dizajnimin e rrethit në hyrje të Prishtinës

Rreth rrotullimi në hyrje të Prishtinës mund të ndryshojë. Kjo pasi Ministria e Infrastrukturës ka paraparë që të ri- dizajnohet projekti, duke qenë se...

Rikalo takon pronarët e qendrave grumbulluese të mjedrës

Qendrat grumbulluese kanë marrë mbështetje nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, me qëllim tejkalimin e problemeve të shitjes që po shfaqen gjatë...

Kosovës i thellohet deficiti tregtar

Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), të prezantuar në raportin “Statistikat e Tregtisë së Jashtme, qershor 2018”, thuhet se në...

Gjykata i jep të drejtë Autoritetit të Konkurrencës rreth filialeve të PTK-së

Pak ditë më parë, Gjykata Themelore e Prishtinës në lëndën e udhëhequr nga gjyqtari Hajriz Hoti ka marrë aktgjykim me anët të të cilit...

Tri risitë nga ligji i ri për TVSH’në

Me Ligjin e ri për TVSH-në, që pritet të hyjë në fuqi me 1 janar 2019, bizneset në Kosovë pritet të përfitojnë së paku...

La Gjermaninë për Kosovën, tani ka qindra lopë e viça (Video)

Rritja e investimeve nëpër ferma blegtorale dhe modernizimi i tyre ka bërë, që përveç rritjes se prodhimtarisë, të rritet edhe cilësia e këtyre prodhimeve. Njëra...

Kultivuesit e mjedrës kërkojnë ndihmën e Qeverisë

Kultivuesit e mjedrës po kërkojnë nga Qeveria e Kosovës subvencionimin e kësaj kulture me 20 centë për kilogram të vjelë, për ta kaluar një...

Keqpërdoruesit e energjisë ndikojnë në faturat e konsumatorëve të përgjegjshëm

Kyçja ilegale në rrjetin e energjisë elektrike në Kosovë vazhdon të jetë problem i cili po e përcjell sektorin energjetik për shumë vite. Afër një...

KEDS-i për një cent ia shkyç rrymën qytetarit (Dokument)

Jo rrallë herë qytetarët ankohen për mungesë të energjisë, prishje e probleme të tjera, për të cilat askush nuk jep përgjegjësi nga KEDS-i. Ndërkaq, për vetëm...

Ngadalësohen orët digjitale të BE-së, akuzohet Kosova

Rrjeti Energjetik i Serbisë (EMS) ka hedhur poshtë përgjegjësinë dhe ka akuzuar operatorin e Kosovës për devijimin e sërishëm kohor në punën e orëve...

Weather

Lajme

Sylë Tahirsylaj tregon për ndryshimet e motit, tregon se kur do të bie bora...

Eksperti dhe profesori i Meteorologjisë, Sylë Tahirsylaj, ka folur për motin që do të mbretërojë në Kosovë këto ditë. Tahirsylaj parashikon ulje të temperaturave gjatë...

Vetëvendosja vazhdon mobilizimin për protestën e së shtunës

Partia e Albin Kurtit po i vazhdon takimet me qytetarë në përpjekje për të siguruar pjesëmarrje sa më masive në protestën me moton “Një...

Ndryshim drastik i temperaturave

Javë me mot të ftohtë por kryesisht të kthjellët. Masa të ftohta ajrore nga Atlantiku verior, të paraprirë nga një front i ftohtë, do të...