Çmimi i protestave në Kazakistan dhe interesat ekonomike

Shumë pak dihet që Kazakistani është një nga vendet më të pasura botërore me resurset e saj. Qysh në shekullin e kaluar...

Kërkesat ruse shmangie nga bisedimet reale

Ka mbi një muaj që po mbahen të shqetësuara qendrat e diplomacisë perëndimore nga politika e jashtme ruse e cila po kryen...

Rathfelder: Eichhorst ka forcuar pozitat e nacionalistëve, tani rezultatet janë të dukshme!

Në një artikull të fundit për gazetën gjermane Tageszeitung, Erich Rathfelder, një gazetar dhe ekspert i shquar për rajonin, paralajmëron se përfaqësuesit serbë të...

Bieber: “Merkel ndoqi në mënyrë jokritike rrëshqitjen e Serbisë drejt diktaturës nën Vuçiç”

"Për një kohë të gjatë, në Berlin dhe Bruksel vazhdoi iluzioni se Vuçiq ishte partneri ideal për një kompromis me Kosovën. Por...

Një takim i paracaktuar për shantazhe

Presidenti i Serbisë Aleksandër Vucic ka vendosur ti drejtohet Dumës ruse në gjuhën ruse për të impresionuar më shumë deputetët rus për...

Haxhiu: Një intelektual nga Drenica në krye të shëndetësisë së Kosovës

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Bekim Haxhiu, ka thënë se emërimi i Rifat Latifit, si ministër i Shëndetësisë, është i vetmi...

Vendet e paftuara nga Biden në Samitin për Demokracinë të shenjëzuara me ngjyrë të...

Shkruan Bekim Haxhiu Vendet e paftuara nga Biden në Samitin për Demokracinë të shenjëzuara me ngjyrë të kuqe, ndër to...

“Open Balkani”, shkëputje nga Procesi i Berlinit

Ilir KRASNIQI Ndryshe nga Procesi i Berlinit i cili siguron mbështetje financiare për të gjitha vendet, “Open Balkani” u siguron...

PDK në Podujevë nuk duhet të pranojë marrëveshje të fshehtë, por vetëm publike

Shkruan: Behram Behluli Fushata për raundin e dyte të zgjedhjeve lokale për Podujevë.

NI: Për t’iu kundërvënë Rusisë dhe Kinës, përsëri duhet bërë “Sferat e...

Shtetet e Bashkuara aktualisht po përballen me një kërcënim serioz të luftës në dy fronte në të njëjtën kohë me Rusinë dhe Kinën...