Dobitë e teknologjisë në jetën e fëmijëve

0
112

Çdo fëmijë, pa marrë parasysh se në cilin vend ndodhet, duhet të kenë shansë që të përdorë teknologjinë.
Prandaj, organizata UNICEF dhe UNESCO kanë realizuar shumë projekte.

Ata kanë vendosur që të rrisin edukimin dhe ekonominë përmes qasjes në teknologjinë digjitale, shkruan Mashable.

Projekti ‘Një laptop për fëmijë” ishte fusha e përcaktimit të tyre në veprim.
Programi u realizua në shkollat e më shumë se 30 vendeve të ndryshme.

Hulumtimet tregojnë se përdorimi i teknologjisë në shkollë i bën fëmijët të angazhohen më shumë me mësim. Si rezultat, është caktuar një fshat në Madagaskar, projekti i cili u realizua para katër vitesh.

Rezultatet tregojnë se mësimi formal dhe informal përmes kompjuterit ju ka ndihmuar fëmijëve të kenë qasje në informacion, në lojëra edukuese dhe për shfaqjen e vetes. Prindërit gjithashtu besojnë se të mësuarit e përdorimit të kompjuterit nga fëmijët, i bën ata më inteligjentë dhe ju ndihmojnë të zhvillojnë aftësi profesionale.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here