Enver Robelli shkruan për vrasjen e Jusuf Gërvallës, në këtë histori e lidhë emrin e Behgjet Pacollit

0
70

Sot janë bërë 38 vite nga janari i vitit 1982 kur në një atentat u vranë vëllezërit Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka.

Atentati mbi dy vëllezërit Gërvalla dhe Kadri Zekës që ndodhi në Untergrupenbach të Gjermanisë,  ishte një goditje e rëndë për lëvizjen patriotike dhe ka mbetur i pazgjidhur edhe sot e kësaj dite.

Publicisti Enver Robelli ka kujtuar vëllezërit Gërvalla në 38 vjetorin e vdekjes duke thënë se shteti i Kosovës nuk ka bërë asgjë për të zbardhur vrasjen e tyre.

Sipas Robellit, Kosova  nuk treguar interesim për bashkëpunim me autoritetet gjermane, të cilat dosjen Gërvalla e mbajnë ende të hapur. Robelli kujton se pas luftës në Prishtinë u vra Selim Brosha, i cili  supozohej të ketë pasur shumë informacion mbi krimin e trefishtë në Untergruppenbach.

Sipas Robellit i afërt me Broshën kishte qenë ministri në detyrë i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli. Ai thotë se po në atë kohë Pacolli dha një intervistë për një gazetë serbe të afërt me UDB-në. Artikulli i kësaj gazete  ilustrohej me fotografi ku Pacolli mes tjerash shihej me Selim Broshin duke pirë birra në një lokal të Prishtinës. E kjo sipas Robellit ndodhi pikërisht në kohën pasi në Gjermani u vranë Jusuf Gërvalla, Bardhosh Gërvalla e Kadri Zeka.

“Pas çlirimit të Kosovës oligarku dhe palaçoja i skenës politike të Kosovës, Behgjet Pacolli, i dha një intervistë një reviste të Beogradit të afërt me UDB-në. Intervista u ilustrua edhe me shumë fotografi, mes tyre, shend e verë, duke pirë birra në një lokal në Prishtinë: Pacolli dhe Brosha. Diku ë vitet 80-të. Pasi në Gjermani ishte vrarë Jusuf Gërvalla, Bardhosh Gërvalla e Kadri Zeka”, shkruan Rrobelli.

Tutje Robelli thotë se që Selim Brosha ka qenë pjesë e ekipit për përgatitjen e terrenit për vrasjen e Jusuf Gërvallës konfirmohet edhe në aktet e Policisë Federale të Zvicrës.

“Që Selim Brosha ka qenë pjesë e ekipit për përgatitjen e terrenit për vrasjen e Jusuf Gërvallës – përkëtë nuk lënë dyshim aktet e Policisë Federale të Zvicrës. Është shumë e mundur që vrasësit, pra ataqë kanë tërhequr këmbëzën e armës, të kenë qenë tipa të llojit të Arkanit, por për shkrimin ehistorisë së Kosovës është me rëndësi të dihet kush i çoi vrasësit te banesa e Jusuf Gërvallës nëGjermani? Kush e përcolli te kriminelët e regjimit të Beogradit informacionin se Kadri Zeka nga Zvicra lindore u nisë në takim me vëllezërit Gërvalla në Untergruppenbach të Gjermanisë? Ka shumë gjasa që këtë shërbim pushtetit serb t’ua kenë bërë kriminelët shqiptarë. Kosova zyrtare nuk interesohet për këso detajesh. Prioritet janë interesat e momentit, plaçkitja e shtetit, tallja me  vuajtjen e njerëzve”, shkruan ai.

Kujtojmë se Enver Robelli ishte dënuar për shpifje më herët, pikërisht për shkrime kundër Begjet Pacollit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here