Laureati i Nobelit për Paqe në Drenas, ofron mbështetje të mbijetuarave të dhunës seksuale

0
3

Qendra për Promovimin e të Drejtave të Grave në Drenas kishte nderin që në vizitë t’a pres Dr.Denis Mukwege,laureatin e Çmimit Nobel për Paqe.

Dr.Mukwege ofroi mbështetje të plotë për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë në kuptim të fuqizimit të të mbijetuarvë dhe angahimit për drejtësi

Edhe pse 20 vite pas, Kosova paraqet një shembull të mirë ku në mungesë të drejtësisë megjithatë është bërë hap i mirë në ofrimin e reparacionit për të mbijetuarit.

Dr.Mukwege u njoftua per së afermi me e gjithë punen e QPDG-së dhe me gjithë aktivitetin e saj, duke u takuar edhe me vetë të mbijetuarat e luftës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here