Petkov e vlerëson të suksesshme vizitën në Shkup

0
49

Kryeministri bullgar Kiril Petkov e vlerësoi si sukses të madh vizitën e tij të parë si kryeministër në Republikën e Maqedonisë s Veriut.

“Nga njëra anë shtrënguam dorën duke shkuar fillimisht atje dhe nga ana tjetër na dhanë një shënim që shpresonim ta merrnim dy vite më parë. Ky shënim është shumë më i rëndësishëm sesa thjesht emri i shkurtër dhe i gjatë. Ai shënim tregon se Republika e Maqedonisë së Veriut nuk ka pretendime territoriale ndaj Bullgarisë. Shënimi u fol, u bisedua dhe u negociua, dhe ne e morëm atë vetëm sepse bëmë një qasje të re. Ky është suksesi i madh”, tha Petkov duke nënvizuar se për 60 ditë të kemi një lidhje transporti nga Sofja në Shkup.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here