Pse duhet të vendosni qepë në këmbët tuaja para se të flini?

0
83
Ju mund të keni dëgjuar se njerëzit po presin qepë për t’u vënë në këmbë përpara shtratit dhe, për shkak të kuriozitetit, ju pyesni se çfarë do të ndodhte.

Këmbët dhe qepët

Qepët janë perime që i përkasin familjes aliume (hudhra, preshi etj.) që janë të pasura me sulfur organic dhe quercetin (pigmenti që është present në këto bimë). Nga të gjithë antioksidantët, sulfuri konsiderohet si më i miri sepse reciklon antioksidantët tjerë që trupi harxhon. Kjo rezulton në prodhimin e glutation-it. Nga ana tjetër, quercetin-i është një antioksidant tjetër që nxit sistemin imunologjik. Kur kombinohen këta të dy, mund të ndihmojnë në parandalimin e helmimit të veshkave, zvogëlimin e rrezikut të prostates dhe kancerit të gjirit.

Meqenëse qepët kanë shumë beneficione shëndetësore dhe se këmbët veprojnë si lidhje direkte me organet tjera të trupit, thuhet se mund të pastroni trupin tuaj me ndihmën e këtyre dy kombinimeve. Metoda është duke prerë në feta të holla qepën dhe duke e vendosur në çorape përderisa flini gjumë. Gjithashtu, mund të përdorni edhe hudhër, që konsiderohet të ketë efektet e njejta si të qepës. Thjeshtë preni qepën dhe ndani në feta të holla. Mund të përdorni ose qepë të kuqe ose të bardhë dhe pasi të përfundoni procedure ju mund ti vendosni në çorape në fund të thembrave tuaja. është shumë metodë modeste, dhe padyshim mund të flini rehat megjithëse keni qepë nën këmbët tuaja.

Edhe nëqoftëse përdorni qepë apo edhe hudhër, këto të dy përdoren për të pastruar lëkurën sepse kanë aftësinë të zhdukin bakteriet dhe mikrobet. Për më tepër, qepët përmbajnë acid fosforik, gjë që mund të depërtojnë në gjakun tuaj dhe të pastrojnë atë. Si rezultat i kësaj, gjaku juaj pastrohet dhe ju mund të fitoni imunitet nga gripi dhe influenca të ndryshme. Mund të ngjajë si befasi se një nga përparësitë e bërjes së kësaj teknike është të largoni erën e keqe nga këmbët tuaja. Qepët në mënyrë natyrale janë me erë, por aktualisht këta mund të ju ndihmojnë të pastroni këmbët duke larguar kutërbimin apo erën e keqe të tyre. Kjo realisht është e mundur sepse kjo lloj perime mund të largojë toksinet nga trupi duke ju dhënë këmbë të pastra dhe të dezinfektuara.

Refleksologët e këmbëve besojnë se këmbët kanë mbarime nervore – përafërsisht 7000 e që quhen meridian. Këto janë qarqe elektrike potenciale që mund të stimulohen për të dhënë beneficione shëndetësore duke vendosur qepë të prera në çorapet tuaja gjatë natës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here