Rrugë me emra shqip në mes të Kilit, çfarë bëjnë shqiptarët atje?

0
90

“Elbasani”, “Dibra”, “Tirana”, janë vetëm disa nga rrugët në Haulpen të Kilit.

Por, këto nuk janë të vetmet rrugë. Në këtë shtet të largët ka rrugë edhe me emra “Berat”, “Shkodra” e të tjerat.

Shumë shpesh, Google i gabon këta emra si për shembull atë të Tiranës, duke e shkruajtur Triana që t’ia përshtatë më shumë, por qartazi vërehen edhe emra të tjerë si “Vlora”.


Në këtë regjion të Kilit Jugor, ka disa rrugë të cilat mbajnë emra shqip, por që në fakt nuk dihet se si ka ardhur deri të vendosja e këtyre emrave dhe cili është numri i shqiptarëve që jetojnë atje.

Përveç emrave të përmendur më lartë, atje mund të shihet edhe rruga “Durrësi” dhe të tjera.

Si është e mundur që shqiptarët i kanë zgjedhur këto emra në Haulpen të Kilit? Kjo mbetet mister.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here