Shenjat se ju mungojnë disa vitamina

0
158

Problemi i mungesës së disa vitaminave është shumë i dukshëm sidomos në fillim të stinës së pranverës.

Në mungesë të vitaminave të ndryshme, ne ndihemi më të dobët dhe jemi shumë më të prirur që të sëmuremi.

Më poshtë janë disa shenja që tregojnë  se keni mungesë të një vitamini, ose të një vitamin tjetër.

Lëkurë e zbehur

Kjo tregon se keni mungesë të vitaminës B12.

Duhet të konsumoni më shumë mish dhe ushqimet e detit.

Flokë të thatë

Kjo tregon se keni mungesë të vitaminës B7.

Duhet të konsumoni më shumë mish, peshk, perime, fruta, këpurdha.

Sy të fryrë

Kjo tregon se keni mungesë të jodit.

Duhet të konsumoni më shumë ushqimet e detit, produktet e qumështit, dhe bukë.

Ngjyrë  e zbehtë e buzëve

Kjo tregon se keni mungesë të hekurit.

Duhet të konsumoni më shumë mish të kuq dhe të mos konsumoni ushqime me shumë kalcium.

Gjakosje të mishrave të dhëmbëve

Kjo tregon mungesë të vitaminës C.

Duhet të konsumoni më shumë fruta tropikale dhe speca të kuq.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here