Shtetet skandinave shtrëngojnë masat mbrojtëse ndaj COVID-19

0
32

Tre muaj më parë, Finlanda kishte mesataren më të ulët të Evropës me infeksione COVID-19 dhe vdekje, teksa kishte arritur të mbajë disa nga kufizimet më të relaksuara në kontinent.

Por tani po përballet me një valë të re dhe qeveria ka ndryshuar strategjinë, shkruan CNN.

Të hënën, qeveria e Finlandës shpalli një gjendje të jashtëzakonshme për shkak të një rritje të mprehtë të rasteve që ata ia kanë atribuar pjesërisht përhapjes së varianteve të reja.

Vendi do të hyjë në një bllokim tre-javor që nga 8 marsi, sipas Kryeministres, Sanna Marin.

“Numri dhe incidenca e rasteve të COVID-19 në Finlandë janë rritur shumë shpejt që nga fillimi i Shkurtit 2021.

Kufizimet më të rrepta u futën tashmë në shtatë rrethe spitalore të enjten e kaluar, përfshirë kryeqytetin, Helsinki.

Përtej kufirit në Norvegji, zyrtarët po shtrëngojnë gjithashtu kufizimet për shkak të një rritje të rasteve në kryeqytet që Këshilli i Qytetit të Oslos e quajti “një pasojë e importit të varianteve të mutuara të koronavirusit”.

“Variantet e reja të virusit përhapen më shpejt se variantet e mëparshme”, tha këshilltari i qytetit të Oslos, Raymond Johansen.“Kjo do të thotë që ne tani duhet të shtrëngojmë masat e kontrollit të infeksionit në përputhje me rekomandimet e autoriteteve kombëtare të shëndetit”.

Nga e marta deri më 15 mars, masat e reja në Oslo përfshijnë: mbylljen e të gjithë restoranteve, përveç shërbimeve të marrjes me vete; dh

e mbylljen e grilave të të gjitha dyqaneve, përveç farmacive dhe dyqaneve ushqimore / pijeve.Nga e hëna, studentët e Oslos që ndjekin shkollat ​​e mesme të larta do të qëndrojnë në shtëpi dhe të mërkurën, të gjitha shkollat ​​do të drejtohen me një kombinim të mësimit tradicional dhe virtual.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here