Vetoja pengon integrimin, Ali Ahmeti kërkon njohjen e bullgarëve në Kushtetutë

0
50

Ali Ahmeti, kreu i partisë BDI, i bëri thirrje Maqedonisë së Veriut që të pranojë kërkesat e parashtruara nga kryeministri bullgar Kiril Petkov, duke filluar me përfshirjen e kombit bullgar në Preambulën e Kushtetutës. Ahmeti, pushteti i të cilit mbi koalicionin e tij me LSDM-në vazhdon të rritet, këtë deklaratë e bëri pas takimit me Petkov.

“Asgjë e keqe nuk do të ndodhë me vendin nëse pranojmë minoritetin bullgar si kategori kushtetuese. Është e rëndësishme që ne të hapim bisedimet për anëtarësim në BE. Kështu ndërtojmë një të ardhme të sigurt”, tha Ahmeti, duke shtuar se mund të shtohen edhe kombet e tjera si kroatët dhe malazezët.

Kështu raporton Euroactiv, duke shtuar se për vizitën e kryeministrit bullgar reagoi edhe Nikola Gruevski, ish-kryeministër nga opozita VMRO-DPMNE, i cili fshihet nga drejtësia e Maqedonisë së Veriut në Hungari nën mbrojtjen e kryeministrit Viktor Orbán.

“Si Bullgaria dëshiron që Maqedonia e Veriut të ndryshojë Kushtetutën e saj për të listuar qytetarët maqedonas me identitet bullgar në të, por në të njëjtën kohë, çështja e maqedonasve në Bullgari nuk duhet të diskutohet? A është kjo e drejta e partisë më të fuqishme të ekspozuar”, pyeti Gruevski në një koment në Facebook.

Ai paralajmëron se komenti i Petkov i ekspozon maqedonasit etnikë në Bullgari ndaj urrejtjes dhe akuzave dhe i bën ata veçanërisht të pambrojtur.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here