Vulin: Vucici duhet ta krijojë botën serbe

0
30

Ministri i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, përsëriti se Presidenti i Serbisë është dhe duhet të jetë President i të gjithë Serbëve kudo që jetojnë, dhe theksoi se Aleksandar Vucic duhet të krijojë “botën Serbe”.

“Nëse do të kishim guximin të vizatonim dhe të thonim se ku jetojmë në dy ish-Jugosllavitë, nuk do të flisnim për këtë sot. Por ne nuk patëm guxim dhe fuqitë e mëdha kurrë nuk i lejuan serbët të bashkohen, “tha Vulin në TV Prva.

Ai theksoi se të gjithë serbët duhet të marrin vendime të përbashkëta politike për çështje të rëndësishme, se mjaft kërkuan “falje për Serbinë e Madhe” dhe shtoi se një Gjermani e bashkuar territoriale nuk është problem për askënd, por serbët e bashkuar politikisht janë.

Vulin thotë se se ai nuk ndërhyn në punët e brendshme të fqinjëve të tij dhe shtroi pyetjen nëse është ndërhyrje kur, siç tha ai, Mali i Zi kërcënon të ndalojë kishën ortodokse serbe ose kur Maqedonia e Veriut ndërton kishën e saj në themelet e kishës ortodokse serbe.

“Kur ata në Kroaci sollën Boris Millosheviçin në Kështjellën Knin, nuk kishin nevojë të shihnin Kroatët, por Serbët, kryesisht Vuçiç, në mënyrë që të tregonin se Serbët nga Kroacia nuk janë pjesë e kësaj hapësire politike,” tha Vulin, duke shtuar se megjithatë ata janë, dhe që të gjithë serbët duhet të marrin vendime së bashku.

I pyetur nëse ka frikë nga reagimet ndaj deklaratave të tilla, Vulin e kërkoi të shpjegonte atë që nuk ishte e vërtetë në ato që tha.

Vulin reagoi duke komentuar shkrimet e mediave të caktuara nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi se Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, po krijon një “botë serbe”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here