Ylli pornografik arrestohet ‘për filmim’ në vendin e shenjtë

0
16

Një producent filmash është arrestuar për regjistrimin e një filmi pornografik në kopshtin e shenjtë Osun Osogbo në Nigerinë perëndimore, tha policia.

Pylli i shenjtë, shtëpia e Osun, perëndeshë e pjellorisë, është një trashëgimi botërore e caktuar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Por, kjo nuk ka penguar Tobiloba Jolaosho, i njohur si mbreti Tblak HOC, që të regjistrojë një film seksi në pyll.

As ai dhe as avokati i tij nuk kanë komentuar akuzat. Osun Osogbo është në periferi të qytetit të Osogbo, kryeqyteti i shtetit Osun.

Jolaosho është një prodhues i famshëm i filmave pornografikë që pretendohet se e tregonin atë të veshur me rrobat e bardha të adhuruesve të hyjnisë Osun, e të cilët u postuan në faqen e tij të internetit dhe media sociale.

Nuk është e qartë kur është bërë regjistrimi ose si ai ka hyrë në pyll, i cili mund të arrihet lehtësisht nga shumë rrugë.

Zëdhënësi i policisë Opalola Yemisi tha për BBC se producenti i filmit do të paraqitet në gjykatë pas një hetimi pasi sjellja e tij “mund të kishte prishur paqen publike”.

Hyjnesha Osun, sipas mitologjisë Yoruba, ishte një nga gratë e shumta të Sango, një hyjni e fuqishme në folklorin Yoruba.

Çdo vit, mijëra njerëz marrin pjesë në festivalin Osun Osogbo, një festë tradicionale që mendohet të jetë 600-vjeç.

Festivali dy-javor konsiderohet të jetë ngjarja më e madhe vjetore fetare tradicionale e popullit Yoruba dhe tërheq mijëra adhurues dhe spektatorë nga Nigeria dhe pjesa tjetër e botës.

Festivali shënohet me shfaqje të përditshme të njerëzve që vallëzojnë, këndojnë, luajnë daulle dhe tregojnë kostume të hollësishme për të qetësuar perëndeshën Osun. 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here